PRVI SASTANAK

Prvi sastanak je održan onlajn 25.03.2021.

Na početku sastanka, gospodin Zoltan Đarmati (CSCSMÖ) je najavio da od 15 aprila 2021. godine neće više biti zaposlen u Županiji Čongrad-Čanad. Iz tog razloga je pitao da li je potrebno izveštavanje po tom pitanju na šta mu je Sanja Čuturilov Veselinović odgovorila da je to potrebno prijaviti. Gospodin Zoltan Đarmati je uverio partnere da će to biti prijavljeno, kao i da će na njegovo mesto doći gospodin Robert Mikloš.

Nakon toga gospodin Filip Jovanović (PSC) iz Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, rekao je da je kod njih završena javna nabavka za PRAG eksperta, a da su ostale javne nabavke u toku. Takođe je naveo i problem sa programom (za izveštavanje) Interreg Plus, na šta je gospođa Sanja Čuturilov Veselinović sugerisala da se obrate tehničkoj podršci u Budimšpti.

Ispred Fonda evropski poslovi Autonomne pokrajine Vojvodine (FEP) obratila se gospođa Sanja Čuturilov Veselinović koja je rekla da je FEP pripremio nekoliko javnih nabavki, a da su raspisali javnu nabavku za kompjutersku opremu i radionice.
Gospođa Gordana Jakovljević je navela problem u budžetu, tj. manjak sredstava za angažovanje eksperata, što će biti rešeno “relokacijom” sredstava u budžetu. Zbog toga, uz sugestiju gospođe Agneš Dobrotke (program menadžer celog projekta), radionice su odložene za Septembar. Gospođa Gordana Jakovljević je takođe navela i drugi problem u budžetu, prevoz dece na radionice. Partneri iz CSCSMÖ su naveli da će, kod njih, oni taj problem rešiti premeštanjem dela sredstava na drugu poziciju. Ono što je takođe ispalo veliki problem jeste smeštaj dece koja učestvuju na radionicama. Na to je gospodin Imre Ola (CSCSMÖ) rekao da o toj temi treba još diskutovati.